Studenten starten 'grootste' platform elektrische auto's

Is dit het eerste voorbeeld van de nieuwe markt?
Het aanbod aan elektrische auto's en autonome verkeersmiddelen zal alleen maar toenemen, net als de vraag. Een platform creëren waar deze vooruitgang direct gevolgd kan worden is het begin van een nieuwe markt.
De voordelen van elektrische auto's zijn op dit moment nog niet zozeer het groenere verkeer. De elektriciteit moet immers nog opgewekt worden. Maar dat er meer vraag is naar schonere verkeersmiddelen is duidelijk.

Gaan de twee ondernemende studenten het nu helemaal maken?
Ik ben bang dat ze dan nog steeds voortdurend aan de bal moeten blijven. Het blijft immers autohandel. Dat is geen onderneming waar je slapend rijk van wordt, daarvoor volgen de veranderingen elkaar te snel op. Na de volledig elektrische auto's volgen de autonome elektrische auto's. Daarna volgt al snel autonoom openbaar vervoer, robot-taxi's, robot-bussen en robot-treinen.
Als de twee heren klaar zijn om ook die veranderingen volledig te benutten kunnen ze het ver schoppen.

Zelfs de stedenbouwkundige planners zijn er nog niet klaar mee.
Het hele stedelijke landschap gaat op de schop voor het autonome openbaar vervoer. Er komt meer ruimte vrij, want parkeren tijdens kantooruren wordt overbodig. De autonome auto's zullen gebruikt gaan worden als onderdeel van het openbaar vervoerssysteem, terwijl de oorspronkelijke eigenaar op kantoor zit of een bioscoopje pakt met het hele gezin.
Ook eigendomspatronen gaan dus veranderen. Het individueel eigendom van de elektrische en/of autonome auto zal in de nabije toekomst niet meer nodig zijn. Gedeeld eigendom, met één of meer collega's, met de gemeente of met een taxibedrijf gaat de norm worden.  Dus of onze twee jongemannen het helemaal gaan maken zal sterk afhangen van hun eigen flexibiliteit.

En de verzekering, moet die ook gedeeld worden?
Ja, ook de maatschappijen die nu een autoverzekering aanbieden zullen met de markt mee moeten veranderen. En het is zeker dat die markt gaat veranderen.
Gedeelde voertuigen betekent ook gedeeld eigendom, en dus een verzekeringsvorm die grondig anders is dan tegenwoordig het geval is.
Maar één ding blijft gelijk. Om er voor te zorgen dat verzekeringen niet te duur worden moet u de autoverzekering vergelijken, ook in de toekomst. Ook wanneer de onkosten van de auto, met het gebruik, gedeeld worden blijft verzekeren een dure gewoonte. Vergelijken kan en zal ook met meerdere betalers een groot voordeel opleveren.