Belangrijk werk, mooie verdienste

We gebruiken allemaal wel eens een medicijn. Van een simpele pijnstiller tot een geneesmiddel dat door een arts is voorgeschreven. Toch is het niet vanzelfsprekend dat er medicijnen zijn. Daar gaat veel onderzoek aan vooraf. Door artsen en wetenschappers. En met de hulp van deelnemers. Zonder deelnemers aan geneesmiddelenonderzoek geen nieuwe of betere medicijnen.

PRA Health Sciences is specialist in geneesmiddelenonderzoek met vrijwilligers. De vrijwilligers in de onderzoeken zijn gezonde mensen, maar soms ook patiënten. De artsen en onderzoekers van PRA bestuderen het effect en de eventuele bijwerkingen van nieuwe of verbeterde medicijnen. Uitgebreid onderzoek op mensen is een verplichte stap in de ontwikkeling van geneesmiddelen. Pas na veelvuldig onderzoek met goede resultaten mag een nieuw geneesmiddel op de markt worden gebracht. Zonder goed onderzoek geen nieuwe of betere medicijnen.

Meedoen aan geneesmiddelenonderzoek kun je doen om verschillende redenen. Omdat je patiënten een beter leven wilt geven. Omdat je tijdens het onderzoek veel tijd hebt voor jezelf en je die tijd in het onderzoekscentrum zinvol of leuk wilt besteden. Omdat je een vergoeding ontvangt. Meedoen aan geneesmiddelenonderzoek is een mooie verdienste voor alle betrokkenen.

‘Ik wil graag bijdragen aan een betere wereld. Voor mensen die ziek zijn. En voor iedereen die nu gezond is. Want een ziekte kan iedereen treffen. Doordat ik meedoe aan onderzoek kunnen er medicijnen worden ontwikkeld die het leven van mensen verbeteren. Dat ik daaraan meewerk, geeft me een goed gevoel.’

De geneesmiddelenonderzoeken van PRA vinden plaats in het onderzoekscentrum in Groningen. Het onderzoekscentrum is als een ziekenhuis, maar dan gezelliger. Je eet, slaapt en verblijft hier samen met de andere deelnemers. Op vaste momenten doen de artsen en verpleegkundigen hun onderzoek. Maar het grootste deel van de tijd vul je zelf in. Door te ontspannen of je tijd nuttig besteden. Bijvoorbeeld om te studeren.

Tijdens je verblijf spaar je een mooie vergoeding bij elkaar. De vergoeding is gebaseerd op de lengte van het onderzoek en de mentale en fysieke belasting voor jou als vrijwilliger. Hoe langer het onderzoek duurt en hoe vaker er bijvoorbeeld bloed wordt afgenomen, des te hoger de bijdrage. Over het algemeen varieert de vergoeding tussen de € 105,- en € 197,- per dag. Daarnaast krijg je een reiskostenvergoeding.

Kijk wat jij kunt doen. Bijvoorbeeld bij het geneesmiddelenonderzoek naar een nieuw middel voor de behandeling van ontstekingsziekten van de darm. Een onderzoek met een verblijf van 6 dagen en een vergoeding van € 802,-.  Kijk voor dit en alle andere geneesmiddelenonderzoeken op www.geneesmiddelenonderzoek.nl.


Commishier: De Wabber
29Jan

Commishier: De Wabber

Waddup y’all. We’re De Wabber and in our headquarters – also known as the Suite – there’s always more space for entertainment! If you...

Heal the world
19Jan

Heal the world

You might have heard of ‘Avengers: Infinity wars’ as being the greatest crossover event in modern day history. I like to disagree. Not...

Comments

Log in to read and post comments