Dagvoorzitter

Dit jaar hebben wij de eer om prof. dr. Gertjan van Dijk te verwelkomen op ons congres als dagvoorzitter. Gertjan is jullie wellicht bekend van verschillende vakken in de neurowetenschappelijke hoek, en is bovendien bezig met het oprichten van de master ‘Food, Nutrition and Sustainable Health’. Daarnaast is hij ook lid van de adviesraad van het diabetes fonds Nederland. Hij zal er zeker voor zorgen dat het op 6 april goed zal boteren tussen sprekers en publiek!

1235090_153483838370146_3482937064714066185_n.jpg

​Sprekers

Dit jaar is onze eerste keynote speaker Kris Verburgh! Deze Vlaamse arts en auteur is jullie welbekend van ‘De Voedselzandloper’; zijn alternatief op de, in zijn ogen verouderde, Schijf van Vijf. Kris had op vijfentwintigjarige leeftijd al drie (!) wetenschapsboeken op zijn naam staan, en is op dit moment naast arts ook onderzoeker aan de Vrije Universiteit van Brussel. Op 6 april zal Kris komen vertellen over zijn onderzoeksgebied: metabolisme en voeding en de effecten ervan op ouderdom.

kris_verbugh.jpg
image001.png

Dit jaar hebben we niet één maar twee keynote speakers. Hugo Heymans was hoogleraar kindergeneeskunde aan de Uva en tot 2011 directeur van het Emmaziekenhuis. Hij is jullie wellicht bekend van het RTL-programma 'Diagnose Gezocht' en misschien nog interessanter, als één van de sprekers van de Universiteit van Nederland. Waar Hugo een week gevuld heeft met colleges over voeding tijdens zwangerschap en jeugd en de gevolgen ervan op de rest van het leven.

Met zo'n spreker vallen de bezoekers van ons congres toch mooi met hun neus in de boter!

PS. Wil je al wat zien van Hugo Heymans? Kijk dan op. http://www.universiteitvannederland.nl/college/kan-borstvoeding-je-slimmer-maken/


Sanderine is gespecialiseerd in de relatie tussen voeding en milieu, en promoveerde in 1993 op de effecten van klimaatverandering op de voedselproductie. Die relatie tussen milieu en voeding is niet altijd even duidelijk. Wat is nou bijvoorbeeld beter voor het milieu: een vegaburger of een plofkip?

Gaan dit soort dilemma’s bij jou erin als zoete koek? Kom dan naar ons congres op 6 april

nonhebel.JPG
tiny_van_boekel.jpg

Tiny van Boekel is een levensmiddelentechnoloog aan de Universiteit van Wageningen, en houdt zich bezig met hoe men uit grondstoffen voedsel kan verkrijgen. Hij is onlangs veel in het nieuws geweest met de claim dat we helemaal niet zo bang hoeven te zijn voor bewerkt voedsel, omdat deze bewerking ervoor zorgt dat ons voedsel veiliger en langer houdbaar is.  Hij pleit niet alleen voor een meer open houding van de levensmiddelenindustrie, maar stelt ook dat het tijd is voor de consument is om deze industrie minder te wantrouwen.

Als hoogleraar Levensmiddelentechnologie is Tiny van Boekel het neusje van de zalm wat betreft dit onderwerp. Wij hopen dat jullie net zo benieuwd zijn naar z’n verhaal als wij!